Com començar a treballar als centres d’educació secundària?

COM TREBALLAR ALS IES, IDEES D’ACCIONS ALS IES:

Reunions amb CIC,  dinamització de patis, dies de, tutories, aps, associacions d’alumnes, etc.

PRIMER PAS. PLANIFICAR EL TREBALL:

  • PLANIFICA EL QUE VAS A FER EN CADA ENTRADA A CENTRE. És molt important per evitar imprevistos i saber el que es va treballar en cada sessió.
  • El compromís en el curs és aconseguir (mínim) 60 entrades d’incidència significativa de les que podràs aconseguir: (1) Certificat signat pel centre i (2) Full de signatures persones participants als quals poden preguntar i assegurar que han passat per alguna acció de formació/dinamització/reunió…
  • Abans d’acabar octubre hauràs d’enviar a info@alumnes.org la teua programació amb fitxa fàcil i crono de la teva intervenció de curs. (adjuntem exemple de crono, la fitxa d’activitat podeu utilitzar la del centre juvenil)

SEGON. LA IMPORTÀNCIA DEL CERTIFICATS:

El certificat ens permet tindre una evidència de que l’activitat s’ha desenvolupat. Recordeu, la part educativa és la que és realment important, però hem de recopilar aquestes proves que justifiquen la realització de cada activitat per a estar tranquil·les del que estem fent i construir relat fort.

  • De cada sessió al centre educatiu es necessiten 2 coses: 

1. Acabar amb un certificat en paper signat pel centre educatiu. (S’adjunta model de certificat i de participants). Has d’omplir: 

  • dades del centre 
  • deixa en blanc les dades de l’entitat 
  • el nom de l’activitat i les dades de la mateixa a llapis per si després s’ha de fer algun canvi 

2. Pujar les dades de l’activitat al teu IES (si no el tens activat contacta amb nosaltres) a app.socie.org el més important és que el nom de l’activitat siga el mateix que el del paper i tinga la nomenclatura pactada.

  • Els certificats en paper  s’entregaran en la reunió mensual de coordinació de centres juvenils 

TERCER. COM ACTIVAR UNA ASSOCIACIÓ D’ESTUDIANTS

  • La possibilitat de activar un grup d’estudiants actiu al centre es tradueix en un grup estable més al centre juvenil, amb reunió setmanal al centre per a organitzar funcionament de l’associació estudiantil.  

Si tens un grup actiu i no saps per on començar a crear-la contacta amb nosaltres info@alumnes.org

I QUÈ MÉS PODEM FER…

UVES. UNITATS DE VIGILÀNCIA ESTUDIANTIL.
Duració: des de setembre a juny.
Reunions setmanals.
Treball amb un grup d’alumnat voluntari.
Activitats mensuals. Enquestat temàtic pel grup d’estudiants. Difusió de les dades recollides.

APS. APRENENTATGE I SERVEI.
Duració: 8 setmanes.
3 sessions amb el grup en tutoria. 5 sessions/reunions en l’hora del pati.
Grup d’aula. 
Aprendre d’un tema triat pel grup i realitzar un servei a la comunitat. Possibilitat de continuar treballant amb el grup en altres temes.

TEMÀTIQUES A TREBALLAR 

VIOLÈNCIA DE GÈNERE – LGTBIQ+FÒBIA – ASSETJAMENT ESCOLAR – MEMÒRIA HISTÒRICA MEDI AMBIENT – RACISME – HÀBITS DE CONSUM – SALUT MENTAL

DINAMITZACIÓ DE TUTORIES
Duració: setembre a juny.  Sessions de tutoria. Màxim de 3 sessions per classe.   Grup d’aula.Realització de dinàmiques per a treballar necessitat detectades per l’equip docent sobre: Confiança i cohesió grupal, Resolució de conflictes, Treball en equip,  Debat i discussió, Comunicació, Presa de decisions democràtiques.

¿Te ha resultado útil??

1 / 0

Deja una respuesta 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *